I Domkirken

Domkirken er, foruten å være menighetens kirke, også hele bispedømmets og biskopens hovedkirke.

Domkirken midtgang

Hverdagsgudstjenester

• Tirsdag Kl. 9 er det morgenmesse i Skrudhuset
  • Fredag Kl. 13 er det hverdagsmesse i Skrudhuset.
    Etter messen er det kaffe og enkel servering.

Hovedgudstjeneste søndag kl. 11

Felleskirkelige anliggender som innføring av nye liturgier eller bibeloversettelser, jubileer og økumeniske begivenheter markeres gjerne spesielt i Domkirkens gudstjenester.

Hovedgudstjenestene i Domkirken preges av gode musikalske krefter - ikke minst ved at hele eller deler av Bergen domkor ofte medvirker.

I Domkirkens årssyklus inngår bl.a. disse gudstjenestene:

• Søndagsskolens dag
  • Norsk-engelsk gudstjeneste i samarbeid med den anglikanske menigheten
  • Mukolamesser, to gudstjenester i året særlig tilrettelagt for barn, der Domkirken menighetsbarnehage deltar
  • Nynorsk festgudstjeneste 17. mai
  • Misjonsgudstjeneste
  • Sjømannskirkens dag
  • Diakoniens dag
  • Konfirmantpresentasjon om høsten
  • Konfirmasjon om våren
  • "Lys våken" der 11-åringer deltar etter overnatting i kirken

Felles gudstjenester

4.søndag i advent og 2. påskedag har hele menigheten felles sanggudstjeneste i Domkirken.

Søndagen mellom jul og nyttår og nyttårsdag er det også felles gudstjeneste i Domkirken.

Domprosten inviterer ulike kirkesamfunn i byen til samarbeid om økumenisk gudstjeneste i friluft på Bergenhus festning 2.pinsedag.

Skrudhuset