Ikonutstilling og møte om de kristnes situasjon i Midt-Østen

12.08.16

Torsdag 25. august kl 1400 åpner utstilling i Johanneskirken av ikoner malt av Ossama Mossleh fra Damaskus i Syria. Samme kveld kl 1900 blir det et åpent møte om de kristnes situasjon i Syria og Irak.

 

Ossama Mossleh vokste opp i Gamlebyen i Damaskus, nær huset til disippelen Ananias, som vi kan lese om i Apostlenes Gjerninger. Han er blitt nødt til å flykte fra sitt hjemland og tvunget til å søke asyl i Tyskland. Han er selv forhindret fra å være til stede under ikonutstillingen, siden han ikke får visum til Norge. Men takket være gode venner i Norge blir ikonene utstilt både her i Bergen og flere andre steder. Forfatteren Kari Fure har nylig utgitt boken "Flukten fra Irak og Syria - Drømmen om Ninive". Hun bidrar med et foredrag om situasjonen i disse landene.

Flukten fra Syria