Bibelen for nye generasjoner

14.11.17

Miniseminar i St. Jakob søndag 19. november.

Gjennom flere tiår har Svein Tindberg hatt stor suksess med å gjenfortelle Bibelen til voksne. Nå har han blitt bestefar, og da har det vokst fram et ønske om å formidle disse kjente og kjære historiene også til barn.

Tindberg bruker i boken "Bibelfortellinger for barn" sin kunnskap, fantasi og humor til å gjøre fortellingene levende. Her finner du historiene om skapelsen, om Josef og hans søster Dina, om David og Goliat, om jenta som ble vekket opp fra de døde, om Jesus som metter 5000 og mange flere – fortalt på barns premisser, men med stor respekt for de bibelske tekstene. Dette er et familieprosjekt, med utgangspunkt i hvordan Svein Tindberg fortalte historiene til sine sønner da de var små. Den eldste, Magnus, har illustrert denne boken, mens den yngste, Peter, har laget melodiene Boken har 17 helt nye sanger og to små skuespill – et julespill og et om Babels tårn.

Svein Tindberg er skuespiller og forfatter. Han er til daglig ansatt ved Det norske teatret. Hans forestillinger Evangeliet etter Markus, Apostlenes gjerninger og Abrahams barn har gått sin seiersgang på teaterscener i hele Norge. Abrahams barn var Tindbergs debut som dramatiker. Han har senere skrevet det nye Mostraspelet I slik ei natt.

Svein Tindberg kan du møte førstkommende søndag kl 15.30 i St. Jacob kirke.

Arrangementet er særlig tilrettelagt for alle som arbeider med trosopplæring, barn og unge. Tindberg forteller om arbeidet med boken, og om utfordringer og gleder rundt formidling til barn.

Det vil være mulighet for spørsmål fra salen og gode samtaler rundt dette temaet.

Det blir anledning til å kjøpe signerte bøker etter arrangementet.

Vel møtt!

Arr: Bergen domkirke menighet, Bjørgvin bispedømme, Bergen kirkelige fellessråd, Bjørgvin kirkeakademi