Folkem√łte om kirken i byen: Hva om kirken forsvant?

16.01.18

Hva ville det bety for byen om kirken som institusjon hadde forsvunnet fra bybildet? Og hva skal egentlig kirken i Bergen være i fremtiden? Bli med på folkemtøe og debatt med Frøy Gudbrandsen, Sunniva Gylver, Dag Inge Ulstein og Halvor Nordhaug.

Kirken har farget bybildet i århundrer. Den har brydd seg om de svake, dyrket det vakre og gitt mening til den enkelte gjennom tro og praktiske oppgaver. Hvor stor betydning ville det hatt for byen dersom kirken ikke lenger skulle være en del av bybildet?

I forbindelse med bispevisitasen i Bergen domkirke menighet 18.–28. januar 2018 inviterer vi til paneldebatt om kirkens fremtid i byen. Her vil ulike aktører belyse kirken som byaktør fra flere kanter. Hva forventer samfunnet egentlig av oss, utover det å avholde seremonier? Disse deltar: politisk redaktør i BT, Frøy Gudbrandsen, sokneprest og forsker Sunniva Gylver, byråd for finans, innovasjon og eiendom Dag Inge Ulstein og biskop Halvor Nordhaug.

Velkommen til en viktig debatt om kirkens fremtid!

Onsdag 24. januar

Litteraturhuset, Auditoriet

110/50,– (medl./stud.)

Arrangør: Bjørgvin kirkeakademi

Thorbjørn Wilhelmsen leder panelsamtalen.

Åpning ved Jan Otto Myrseth – Bergen domkirke menighet: en statusrapport om kirken i byen og dens rolle i fortid og nåtid.

Innlegg ved byråd for finans, innovasjon og eiendom Dag Inge Ulstein

Innlegg ved Frøy Gudbrandsen, politisk redaktør i BT: Hvilken rolle spiller kirken i storsamfunnet? Har kirken utspilt sin rolle som samfunnsaktør?

Innlegg ved Sunniva Gylver, forsker og Sokneprest i Fagerborg menighet: «Folkekirkeberedskap» i et flerkulturelt og mangfoldig samfunn.