1. desember - advent og Lys våken

01.12.18

1. DESEMBER - LYS VÅKEN: I dag deler vi første bilde i menighetens adventskalender. Hver dag frem til og med julaften legger vi ut et lite glimt av menighetens arbeid.

Advent handler om lyset som kom til verden, og dette feirer vi blant annet med at menigheten i helgen arrangerer Lys våken for 11- åringer. Lys våken er et overnattingstilbud for 11 - åringer over hele landet, og det handler ikke om å være våken hele natten, men om å være våken for det som skjer i oss og rundt oss. Vi skal være våkne for Gud, andre og oss selv. Men ikke minst kan vi oppleve at Gud er lys våken for oss. 11-åringene er med på gudstjenesten i Johanneskirken søndag 2. desember kl. 11.00.

Nytt kirkeår

Søndag er også første søndag i advent, og markerer starten på et nytt kirkeår.
Advent er forkortelsen for Adventus Domini, eller Herrens komme. Adventstiden er forventningens tid. Kongen vår, Herren Kristus, skal komme for å bo iblant oss. Det skal være fest når kongen kommer! Adventstiden preges av forberedelse til julens budskap om Gud som kommer som et barn.

Øvrige gudstjenester 1. søndag i advent:

Bergen domkirke kl. 11.00

Nykirken kl. 16.00