Ørkenmesse // foredrag ved Peter Haldorf

28.02.18

Fredag 9. mars er det Ørkenmesse og foredrag ved Peter Haldorf i Skrudhuset i Bergen domkirke.

Ørkenmesse og foredrag ved Peter Haldorf i Skrudhuset i Bergen domkirke.

Kl. 17.30 Foredrag ved Peter Halldorf: «Løft deres hjerter! Om liturgiens innerside.»
Kl. 18.30 Innrøkning og forberedelse
Kl. 19.00 Ørkenmesse
Ca. kl. 20.45 Enkel kveldsmat

Ørkenmessen er en oversettelse og tilretteleggelse av den koptisk-ortodokse messen, som har sterke røtter tilbake til 300-tallet og er svært rik. Messen preges av mye røkelse, lys og ikoner. I tillegg er liturgien betraktelig fyldigere enn man er vant med i Den norske kirkes høymesser.

Denne messen feires månedlig i Skrudhuset (sidekapellet til Bergen Domkirke), og denne gangen får vi besøk av Peter Halldorf fra Nya Slottet, Bjärka-Säby i Sverige, hvor ørkenmessen har vært feiret i flere år.

Peter Haldorf er svensk pinsepastor, redaktør, retreatleder og forfatter. Haldorf vil også delta under arrangementet "Salig er tørsten" i Åsane kirke lørdag 10. mars.