Vi trenger bøssebærere til årets fasteaksjon

05.03.18

Bli med på dugnad under årets fasteaksjon tirsdag 20. mars kl. 17-19! I samarbeid med Kirkens Nødhjelp sørger vi for livsviktig, rent vann til enda flere mennesker.

Den 18-20 mars er det Kirkens nødhjelp sin fasteaksjon i menigheter over hele landet. I Bergen domkirke menighet gjennomfører vi bøsseaksjonen tirsdag 20 mars kl 17-19.

Konfirmantene er bøssebærere, men vi trenger flere hender og føtter!

Har du tid og engasjement til å bidra, ta kontakt med menighetspedagog Hilde Tetlie, så får du utdelt et område.

Oppmøte: St Jakob kirke kl 17.00.

Kontaktinfo: ht652@kirken.no eller sms 97192920

Hva er Fasteaksjonen?
For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, - etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

Hva går pengene til?
Tema for Fasteaksjonen 2018 er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. Aksjonspengene som ble samlet inn i fjor har blant annet gått til å gi kongolesiske flyktninger vann og latriner i flyktningleirene i Angola.

Les mer om fasteaksjonen her.