Mariafestdagene 17. - 21. juni 2018

18.06.18

Mariafestdagene er Mariakirkens musikalske hovedsatsning. Også i 2018 byr vi på varierte programmer på høyt kunstnerisk nivå. Denne gang har vi satt fokus på nordisk og sveitsisk musikk og funnet fram flere ukjente "perler". Våre gjester bringer musikalske skatter med seg hvor enn de drar. Slik får vi høre sjeldenheter som knapt har vært spilt i vårt land tidligere.

Den russisk-franske mestercellisten Mark Drobinsky er hovedattraksjon ved åpningskonserten. Han har selv samarbeidet med flere av etterkrigstidens største komponister og gir autentiske fremførelser, bl.a. av Moisey Weinbergs sonate for cello solo.

Kormusikk av gamle italienere, Brahms, og ikke minst Frank Martins messe for dobbeltkor blir framført av Ole Bull Kammerkor på avslutningskonserten.


Mellom disse arrangementene blir det konserter med Bergen Brass Quintet, strykekvartetten Ardente. Den sveitsiske organisten Suzanne Z'Graggen gir en orgelkonsert med hovedsakelig nordisk og sveitsisk orgelmusikk.


Mariakirkens orgel blir å høre ved alle konsertene. Karstein Askeland, som også er Mariafestdagenes kunstneriske leder, lar alltid Weimbsorgelet komme til uttrykk. Før Mariafestdagene offisielt starter, arrangerer unge cellister fra Bergen kulturskole, fordypning klassisk, et musikalsk vorspiel tidlig på åpningsdagen.


Ved festgudstjenesten på åpningsdagen fremfører Mariakirkens kantori bl.a. Tysk festmesse av sveitseren Paul Huber.
Velkommen til Mariafestdagene 2018!

Mer informasjon om programmet og billettsalg finner du her: http://www.kirkemusikkibergen.no/mariafestdagene/