Kulturnatt i Nykirken 2018

10.09.18

Velkommen til en variert og innholdsrik kulturnatt i Nykirken fredag 14. september.
Kirken vil være åpen fra kl 17.00 - 23.00.
I denne perioden kan du få med deg ulike konserter eller bare vandre i rommet og oppleve stemningen.

«Unge talenter» - kl 18:00
Vi begynner kvelden med å presentere et knippe unge talenter som skal få prøve med seg sammen med vårt profesjonelle husband.

«Folketoner i ny drakt» - HC Dalgaard - kl 19:30
HC Dalgaard er masterstudent på Griegakademiet og har de siste årene jobbet med å overføre folkemusikktradisjonen fra hardingfele over på elgitar og trommer. Det blir vakre folketoner og improvisasjoner rundt temaene i hans egne stil.

«Svingende korsang» - Jadazz - kl 20:30
Koret Jadazz tar turen innom Nykirken for å glede oss med svingende sang vakre spirituals. Dirigent Kristin Bergsvik Skilbrei

«Live jazz og akvarell» - EbM4 og Morten W. Gjul - 21:30
Kvelden avsluttes med noe så sjeldent som live samspill mellom jazzkvartett og maler. Bandet tar utgangspunkt i komposisjoner fra prosjektet «Øreringen» av Eirik Breivik Minde mens Gjul maler live til musikken. Verket vil bli auksjonert bort til inntekt for kulturarbeidet i Nykirken.

Morten W. Gjul kommer opprinnelig fra Nordmøre men bor og arbeider for tiden i Bergen. Han regnes i dag som en av Norges fremste akvarellister og har deltatt på over 200 utstillinger i inn og utland. Motivene er stort sett natur. Veldig sjelden en kopi av den, men at den blir brukt for å sette ord på følelser som lengsel, håp, mørke, sorg og sinnsro. Under kulturnatt vil han male «på direkten» sammen med husorkesteret. Det vil også være mulig å se flere akvareller i kirkerommet samme kveld.

Husbandet:
Øivind Stømer (saxofon)
Sigmund Vik (bass)
HC Dalgaard (trommer)
Eirik Breivik Minde (tangenter)

Sted: Nykirken / Barnas Katedral, Strandgaten 197b
Arrangør: Bergen domkirke menighet