Har du hørt om døperen Johannes?

10.01.19

Han som levde i ødemarken og gikk kledd i en kappe av kamelhår og spiste gresshopper og honning? Han hadde fått en helt spesiell oppgave av Gud ...

Evangeliene forteller om døperen Johannes, og han beskrives slik: «Johannes hadde en kappe av kamelhår og et lærbelte om livet, og maten hans var gresshopper og villhonning. Folk dro ut til ham fra Jerusalem og hele Judea og landet omkring Jordan. De bekjente syndene sine og ble døpt av ham i Jordanelven» (Matt 3, 4-6). Alt Johannes gjorde pekte på Jesus, også dåpshandlingen: «Jeg døper dere med vann til omvendelse. Men han som kommer etter meg, er sterkere enn jeg, og jeg er ikke verdig til å ta av ham sandalene. Han skal døpe dere med Den hellige ånd og ild» (Matt 3, 11).

Dersom du vil du vite mer om døperen, kom på gudstjenesten i Nykirken/Barnas katedral søndag 13. januar kl. 11.00.

Øvrige gudstjenester 2. søndag i åpenbaringstiden:

Bergen domkirke kl. 11.00

Johanneskirken kl. 11.00

Mariakirken kl. 11.00

St. Jakob kl. 19.00

Foto: https://commons.wikimedia.org/ - Johannes Døperen døper Jesus i Jordanelven. Maleri av Giorgetti, fra Basilica of Santa Maria degli Angeli i Assisi, Italia.