Åpningstider og turistvirksomhet info 2019

Utenom turistsesongen gjelder følgende åpningstider:

Tirsdag og fredag kl. 12 - 14

Inngang gratis.

For sommersesongen 2019 gjelder følgende:

Åpningstider:

20. mai – 13. september

Mandag – fredag kl. 09.00 – 16.00

Gruppebesøk utenom åpningstider kan avtales ved henvendelse/forespørsel til Maria@bergen.kirken.no

Billettpriser
Voksen kr. 75,-
Student / Senior kr. 60,-
Grupper (min 10 pers.) kr. 60,-
Barn under 16 år gratis.

Omvisning/vandring i Mariakirken

- "Bergen i middelalderen" Handel, kirke og konge - 80 minutters vandring.
I perioden 19. juni til 31. august holdes det omvisninger i samarbeid med Bymuseet i Bergen.
Mandag - fredag kl. 14.00.
Omvisningen forgår på engelsk.

Turen starter i Bryggens Museum. Her kan du se rester etter den eldste bebyggelsen fra Bergen og arkeologiske funn fra Bryggen, som forteller om internasjonal handel fra byens tidligste historie.
Vi går deretter til Mariakirken, som er et av byens eldste stående bygg. Kirken ble bygget på midten av 1100-tallet, og var fra slutten av middelalderen tyskernes kirke i Bergen. Kirken har den rikeste kirkekunsten av alle middelalderkirker i Norge. Fra Mariakirken går turen videre til Bergenhus festning. Her skal vi besøke Rosenkrantztårnet. Den eldste delen av tårnet fungerte som bolig for kongene Magnus Håkonsson og Eirik Magnusson fram til 1299. Her finnes blant annet et fangehull fra 1500-tallet.

Billetter og oppstart på vandringen på Bryggens Museum. Vandringen blir guidet på engelsk og varer ca. 80 min
Voksen kr. 125
Barn u/16 år gratis
Forhåndsbestilling for grupper:
E-post: post@bymuseet.no

Andre opplysninger:

Det er turistvakter i kirken som ønsker velkommen både grupper og enkeltbesøkende. I perioden 1. juni til 31. august holdes det omvisninger mandag-fredag med guide fra Bymuseet.
Det finnes en informasjonsbrosjyre i kirken for alle besøkende (norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk).
Fotografering er ikke tillatt – salg av postkort.
Bruk av stemmeforsterkere er ikke tillatt.
Mariakirken har ikke toalettfasiliteter for besøkende.
Kirken er tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Kirken har et formidlingssamarbeid med Bymuseet i Bergen – informasjon om dette vil bli publisert på www.bergendomkirke.no, www.bymuseet.no og på turistinformasjonen.

Mariakirken er den eldste eksistrende bygning i Bergen. Utfra dens arkitektiske stil ble den mest sannsynlig bygget mellom 1130 og 1170. Mariakirken ble brukt av hanseatiske handelsmenn fra 1408 og tyske gudstjenester ble holdt i kirken til midten av det 19. århundre. Mariakirken ble gjenåpnet etter omfattende rehabilitering sommeren 2015 og resultatet er storslått.

Gudstjenester:
Hver søndag i sommer er det anglikansk gudstjeneste kl 11.00
Morgenmesse: tirsdag kl. 09.00
Messen er åpen for alle, men det er ikke åpent for ordinære turistbesøk under messen.
Menighetens gudstjeneste: Søndag kl. 18.00 - ikke i tidsrommet 24.06.–26.08

Orgelkonserter: